Downloads 2020

De versies 2020 van de download Juridisch-Economisch Lexicon Nederlands-Engels en Engels-Nederlands waren vanaf medio november 2020 tot 31 oktober 2021 verkrijgbaar.

 

 

Podcast over het ontstaan van het Lexicon

Steven Segaert vroeg woordenboekmaker Aart van den End naar de ontstaansgeschiedenis van het Lexicon en naar wat zijn Lexicon onderscheidt van andere woordenboeken.

De podcast duurt 28 minuten.

Blog van Aart op mr-online

Boutiquekantoor?

Zoeken zoals in Google

Als gebruiker van het Onroerend Goed Lexicon krijgt u begin 2016 de primeur: een compleet nieuwe zoekomgeving waarin u kunt zoeken op een manier die net zo makkelijk is als Googlezoeken! In de loop van 2016 zetten we ook het Juridisch-Economisch Lexicon in zo'n nieuwe zoekomgeving. Eind mei is naar verwachting het Nederlands-Duits klaar en Nederlands-Engels en Engels-Nederlands volgen kort daarna. Iets om naar uit te kijken!

Blog van Aart op mr-online

De troonrede als terminologiebron!

Artikel op Duitslandnieuws.nl

Op 4 februari 2015 verscheen, na een grondig interview, een leuk artikel over het Juridisch-Economisch Lexicon op Duitslandnieuws.nl.

Blog van Aart op mr-online

Deze keer over de vertaling van 'wegkijkstaat'.

Keurmerk Spelling Nederlandse Taalunie

Het Juridisch-Economisch Lexicon draagt het Keurmerk Spelling van de Nederlandse Taalunie. Dat merkteken toont aan dat het Lexicon de regels en principes van de officiƫle spelling van de Nederlandse Taalunie volgt. Het biedt u de garantie dat u ze met vertrouwen kunt gebruiken voor het volgen of controleren van de officiƫle spelling.

Meer lezen over het Keurmerk Spelling

Meer lezen over het Lexicon en het Keurmerk Spelling