Downloads 2017 nu beschikbaar!

De versie 2017 van de downloads Juridisch-Economisch Lexicon Nederlands-Engels en Engels-Nederlands zijn vanaf nu (1 november 2017) verkrijgbaar. De download heeft dezelfde nieuwe, eenvoudige gebruikersomgeving als de onlineversie.

 

Nieuwe gebruikersomgeving

 

  • Het wijst zich vanzelf. Of u nu zoekt op een ingangswoord, ‘recht’, of een woordcombinatie, ‘recht hebben op’, u vindt altijd wat u zoekt.

Versie voor Apple-computer

  • Er is ook een download voor gebruikers van een Apple-computer beschikbaar.
     

Meer lezen en demo

 

Blog van Aart op mr-online

Boutiquekantoor?

Zoeken zoals in Google

Als gebruiker van het Onroerend Goed Lexicon krijgt u begin 2016 de primeur: een compleet nieuwe zoekomgeving waarin u kunt zoeken op een manier die net zo makkelijk is als Googlezoeken! In de loop van 2016 zetten we ook het Juridisch-Economisch Lexicon in zo'n nieuwe zoekomgeving. Eind mei is naar verwachting het Nederlands-Duits klaar en Nederlands-Engels en Engels-Nederlands volgen kort daarna. Iets om naar uit te kijken!

Blog van Aart op mr-online

De troonrede als terminologiebron!

Artikel op Duitslandnieuws.nl

Op 4 februari 2015 verscheen, na een grondig interview, een leuk artikel over het Juridisch-Economisch Lexicon op Duitslandnieuws.nl.

Blog van Aart op mr-online

Deze keer over de vertaling van 'wegkijkstaat'.

Keurmerk Spelling Nederlandse Taalunie

Het Juridisch-Economisch Lexicon draagt het Keurmerk Spelling van de Nederlandse Taalunie. Dat merkteken toont aan dat het Lexicon de regels en principes van de officiële spelling van de Nederlandse Taalunie volgt. Het biedt u de garantie dat u ze met vertrouwen kunt gebruiken voor het volgen of controleren van de officiële spelling.

Meer lezen over het Keurmerk Spelling

Meer lezen over het Lexicon en het Keurmerk Spelling

Feestelijke lancering

Op vrijdag 3 oktober 2014 vierden we met zestien mensen die meewerkten de lancering van het Juridisch-Economisch Lexicon Nederlands-Duits! 

Meer lezen en foto's

Juridisch-Economisch Lexicon Nederlands-Duits is online!

Samen met alle meewerkende vertalers, ondersteuners, medewerkers en uitgever zijn we trots: het Juridisch-Economisch Lexicon / Lexikon der Rechts- und Wirtschaftsterminologie is online!

Juridisch-Economisch Lexicon Nederlands-Duits

Sinds maart 2013 werkt Aart van den End met een groep vertalers aan de versie Nederlands-Duits van zijn woordenboek. “Een omvangrijk project, maar nu is het bijna zover, in september 2014 verschijnt het Juridisch-Economisch Lexicon / Lexikon der Rechts- und Wirtschaftsterminologie.”

Meer lezen

Juridisch-Economisch Lexicon in lijn met voorgeschreven spelling Taalunie

Naar aanleiding van een verzoek van de Nederlandse Taalunie, de samenstellers van Het Groene Boekje, zijn alle ingangen van het Juridisch-Economisch Lexicon bekeken. Het bleek dat 42.000 ingangen van het Lexicon nog niet in Het Groene Boekje opgenomen zijn. Van deze 42.000 ingangen werden 36.000 meteen goedgekeurd, de overgebleven 6.000 ingangen zijn stuk voor stuk doorgenomen. 

Meer lezen