Installatietips

1. Internet Explorer

De download maakt alleen gebruik van IE. U mag dus gebruik maken van elke browser die u wilt, maar IE moet wel op uw computer geïnstalleerd zijn.

 

2. Antivirussoftware tijdelijk uitschakelen

Meestal levert de antivirussoftware bij het installeren geen problemen op. Mocht het Lexicon onverhoopt niet goed starten, schakel dan de antivirussoftware tijdelijk uit (Norton, F Secure o.i.d.). Meestal vindt u dit programma rechtsonder in uw scherm. Op die manier is eenvoudig te achterhalen of uw antivirussoftware het Lexicon blokkeert. Hoe u die blokkering opheft, verschilt per antivirusprogramma. Na het installeren schakelt u de antivirussoftware weer in.

 

3. Administratorrechten

U hebt administratorrechten nodig. Het kan daarom nodig zijn om bij het starten van de download de volgende handeling uit te voeren: klik op de snelkoppeling op uw bureaublad of in het menu Start met de rechtermuisknop en selecteer 'uitvoeren als administrator'.

 

4. Unblocken

Wanneer u het Lexicon wel kunt downloaden maar de installatie niet wordt uitgevoerd moet u het Lexicon 'unblocken'.

Ga naar het bestand jurilexMasterImage.exe in uw downloadfolder (meestal C:\Documents\Settings\(uwnaam)\My documents\Downloads.
- klik op het bestand met de rechter muisknop en kies 'Properties'.
- klik op 'Unblock'
- klik op 'OK'
- dubbelklik op jurilexMasterImage.exe om de instalatie te starten

 

5. SmartScreen Filter

Controleer als u IE9 gebruikt of het SmartScreen Filter aan staat. Door op het vinkje 'Meer opties' te klikken, wordt de optie om het programma te installeren zichtbaar.

 

6. Starten

Wanneer het programma niet wil starten, blader naar de programmafolder, C:\program files\Juridisch-Economisch Lexicon\_nti46\bin,  en start het programma 'search.exe'.